19 Ekim 2016 Çarşamba

VE BEKLENEN SONUÇ: KÜRK MANTOLU MADONNA!

Herkese Merhabalar,

Bugün burada kayda değer okuyucuların iç sesi olarak yazmaya çalışacağım.

Geçtiğimiz günlerdeki Kürk Mantolu Madonna olayına hepimiz şahit olduk. Kendi adıma bu olaya çok da şaşırmadığımı belirtmek istiyorum. Çünkü bu kitap bizim milletimizce benimsenmiş bir oyuncak. 

İşin köküne inmek gerekir ise; bizim sosyo-kültürel seviyemizde çok kitap okumak garip ve lüks karşılanır. Oysa insanoğlu günde bir paket sigaraya 10 TL, gerektiğinde bir çaya 5 TL, ve hatta dahası ve katlarını olur olmaz şeylere harcar lakin iş kitaba gelince bunu lüks olarak nitelendirir. Toplumumuzda asıl büyük sorun ise hayatında okuduğu kitap sayısı 5'i geçmeyen insanların popülaritede hayatını kitaba adayan insanlarla alay etmesidir.

Asıl konumuz olan Kürk Mantolu Madonna'ya geldiğimizde ise yazarının Sabahattin Ali diye biliyoruz. Bu kitap biraz önce bahsettiğim gibi halkımız tarafından bir entellektüellik derecesi olmuştur. Kime sorsanız KÜRK MANTOLU MADONNA der, lakin kimse Sabahattin Ali'nin İçimizdeki Şeytan, Canım Aliye Ruhum Filiz kitaplarının en az onun kadar güzel ve değerli olduğunu bilmez. Çünkü piyasası yoktur. 

Başka bir konuda da bu rezilliği televizyonda yaşamış olmamız tamamen bir tesadüftür. O insanı gözümüzde büyütmeyelim çünkü o bu milleti temsilen ekranda. Siz onunla dalga geçerken hiç düşündünüz mü televizyon başında kaç insan kitabın ismindeki Madonna'nın şarkıcı Madonna olmadığını bilmiyor? Bence izleyici kitlesinin en az %10'u. Bize iyi oldu ama toplumca absürt programları baş tacı ederiz ama bilimsel gerçeklere kendimizi kaparız. Televizyonda bir haber görsek milletce ayıplar amaan Allah korusun deriz. Adamlar buluş yaparlar ama biz günah deriz. Hala ülkemizde evrimi tartışan bir yığın insan var. Neyse konumuz bu değil, ama burada söylemek istediğim bilimsel programlar yerine Ayşe'nin Nuriye'nin baklava açtığı programları reytinge doyurursak bazı sonuçlara da şaşırmaya hakkımız yok bence.

Bütün bunlardan sonra diyebilirim ki GÜLMEYİN.Çünkü gülen ve dalga geçen insanların bir çoğu daha Sabahattin ALİ'nin kim olduğunu bilmiyor. Ve bu olaydan sonra en güzeli biz iyi okuyucuların bizleri eleştirenlere nidalar savurabilmesidir. Ve son söz olarak diyoruz ki : Az lüks çok kitap doğurur UNUTMAYIN! :)

Ve hoşça bakın zatınıza! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAŞINMA DUYURUSU!

Merhaba sevgili okuyan, Bugün sizlere aslında biraz da değişik bir durum içerisinden bahsetmek istiyorum. TAŞINIYORUM!!! (Sadece bloğu...