17 Ocak 2016 Pazar

KİTAP YORUMLARI #14 ERNEST HEMINGWAY- GÜNEŞ DOĞACAK ( GÜNEŞ DE DOĞAR)


Herkese Merhabalar,

2016 yılına biraz bilimsel sayılabilecek bir kitap ile başladım. Kendisi NTV Yayınları'ndan çıkan 'Genler Unutmaz' adlı kitap. Çok severek çok şey öğrenerek okuyordum kitabı ki bir süre sonra bana ders kitabı okuyormuşum tadı verdi. Aslında belki sizler okusanız hiç üzerini çizmeyeceğinizi düşündüğüm o kadar çok bölüm çizdim ki bir şeyler öğrenmeliyim diye. Yoruldum.

O sebeple yıl açılışını Hemingway ile yapmak istedim. Yazarın Çanlar Kimin İçin Çalıyor kitabı kütüphanemde 10 senedir duruyor. Doğru zamanı bekliyor. Nedense bu sene Beyoğlu Sahaf Festivali'nden başka 2 kitabını aldım. İşte bunlardan ilki Güneş Doğacak kitabı. Yıllarca bir sürü yayınevinden çeşitli isimlerle basılmış bu kitap. Bendeki sanırım Yıldız Yayınevine ait çok eski bir kitap.

Kitabı dün bitirdim ve tek kelime ile bayıldım! Bazen neden klasik okumadığımı anlayamıyordum. Belki de zamanı var gibi bahanelere sığınıyordum. Hemingway okumak gerçekten inanılmaz bir tat bırakıyor insanda. Kendime söz verdim 2016 bitmeden en az 2 kitap daha okuyacağım yazardan.

Yazarın ilk romanı olan Güneş Doğacak; Fransa'dan başlayıp İspanya'ya kadar uzanan bir roman. Birbiri ile çok büyük farklı olmayan karakterler içeren kitap Jake isimli karakterin ağzından anlatılmış. Şarap, aşk,arkadaşlık ve gündelik ilişkiler üzerine kurulu bu romanı sizlere tavsiye ediyorum.
Severek,yorulmadan,her türlü toplu taşımada da okunabilecek bir kitap! :)



Siz siz olun Hemingway okumadan ölmeyin! :) 


Yeni kitap yorumlarında görüşmek üzere...

Hoşça bakın zatınıza.

TAŞINMA DUYURUSU!

Merhaba sevgili okuyan, Bugün sizlere aslında biraz da değişik bir durum içerisinden bahsetmek istiyorum. TAŞINIYORUM!!! (Sadece bloğu...